Nu ook 's avonds geopend op woensdag en donderdag!

‘Belastingvrij schenken werkt door tot en met 2016’

De verruimde schenkingsvrijstelling van honderdduizend euro voor besteding aan de eigen woning kan volgens Netwerk Notarissen nog gebruikt worden voor huizen die na dit jaar worden gekocht. Het gaat om huizenkopers die hun verbouwing willen financieren met een belastingvrije schenking van maximaal een ton. Zij hebben nog tot en met 2016 om hun huis te kopen en te verbouwen.
‘De wet eist niet dat de ontvanger op het moment van de schenking al een huis heeft gekocht’, zegt Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen. ‘Er staat alleen in de wet dat de verbouwing van een eigen woning voor 1 januari 2017 moet zijn afgerond. De ontvangers van deze schenking moeten dus in 2015 of 2016 op zoek naar een klushuis.’

Andere opvatting
Het ministerie van Financiën deelt een andere opvatting, zo blijkt uit diverse media. Een woordvoerder van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën laat aan de media weten dat de woning waarvoor de schenking wordt ontvangen uiterlijk 31 december van dit jaar moet zijn verkregen. De schenking moet ook voor het eind van dit jaar gedaan zijn. De besteding van de schenking kan nog wel worden uitgespreid over 2015 en 2016 als de rekeningen van een renovatie of verbouwing er in die periode mee betaald worden.

Bron: KNB